slideshow 1

Jelenlegi hely

Tanítók bemutatkozása

Csizmadia Zoltánné Kohl Katalin vagyok. Pályámat Zuglóban kezdtem 2005-ben.

A tanítást hivatásomnak tekintem.

Az alsó tagozatos korosztály egyik legfőbb tevékenysége a játék. Ezért nagyon fontosnak tartom, hogy az életkori sajátosságokat figyelembe véve megfelelő módszerekkel, jókedvű légkörben, játékosan, a tevékenykedtetést előtérbe helyezve juttassam új ismeretekhez a gyerekeket.

Az olvasást a Meixner Ildikó által kidolgozott módszerrel tanítom. A gyerekek több érzékelési csatornát használva sajátítják el a betűket, az olvasás megtanulásának aktív részeseivé válnak. Igazi értő, értelmező olvasás jelenik meg. A módszert felépítő gyakorlatok nagyban segítik a szókincs és a kifejezőkészség magas szintű kialakulását. Több éven keresztül vettem részt tanítványaimmal a Báb-Érzelem-Zene-Siker programban. Nagyon fontos számomra a folyamatos szakmai fejlődés. Az elvégzett tanfolyamok mellett tanulmányaimat jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Karán folytatom végzős hallgatóként. A szerzett ismereteket, tapasztalatokat beépítem szakmai munkámba (integráló nevelés, dyslexia prevenció és redukáció, egészséges életre nevelés, magatartási- és tanulási zavaros gyermekek megsegítése).

Az évek alatt szerzett tapasztalatokat beépítem tanítási óráimba. A tananyagot játékos formában, kooperatív technikák és változatos munkaformák segítségével dolgozom fel a gyerekekkel.

< O >

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer